Tuesday, October 8, 2019

Nordplusi projektinädala algus


Meie projektinädal algas esmaspäeval Tallinna lennujaamas, kuhu kogunes kümnepealine reisiseltskond. Peale poolteisttunnist lendu maandusime Oslo lennujaamas, kust suundusime rongiga kesklinna. Järgmiseks oli vaja saada teisel pool fjordi asuva poolsaare tippu (Nesoddtangen) ning selleks tuli minna praamile, mis meid 20 minutiga üle viis. Teisel pool ootasid meid juba meie võõrustajad.



Teisipäeval saime kõik kokku juba Nesoddeni koolis, kus meid tervitas kõnega õppealajuhataja Ragne. Kõik said ennast tutvustada ning seejärel vaatasime ühe episoodi Norra hetkel kõige vaadatumat sarja "Beforeigners", mis oli sissejuhatuseks meie tänase päeva grupitöödele.

"Beforeigners" näol on tegemist allegoorilise ja tugevat sotsiaalset sõnumit (inimõigused ja immigratsioon Euroopas) omava sarjaga. Nimelt hakkavad järsku meie sekka ilmuma inimesed minevikust (nii viikingiajast kui ka 19. sajandist), keda on vaja aidata meie ühiskonna muutnud normide ja reeglitega kohaneda. Kõigil tekkis soov ka järgmisi episoode näha.




Peale kiiret lõunat suundusime Oslo kesklinna, kus õpilased pidid inspireerituna nähtud sarjast lahendama erinevaid ülesandeid. Küll tuli filmida, lugeda Ibseni norrakeelseid tsitaate ning arutada vabaduse ja demokraatia üle. Meid pidevalt jälitavast vihmast hoolimata said kõik grupid kenasti ülesannetega hakkama ning õpilastel jäi veel aega ka iseseisvalt Oslo kesklinna avastada.



No comments:

Post a Comment