Friday, October 4, 2019

Nordplus Junior teine projektiaasta läks käima

Juba järgmisel nädalal (7.-11.oktoober 2019) lähevad kaheksa meie õpilast Norramaale, et projekti Nordplus Junior raames kohtuda õpilastega Nesoddeni (Norra) ja Torshavni (Fääri saared) koolidest. Viis päeva kestva kohtumise läbivateks teemadeks on meediakirjaoskuse vajalikkus ning aktiivse kodaniku roll tänapäeva aina kiiremini muutuvas infoühiskonnas.

Muidugi on hea enne esimesele kohtumisele minemist ka natuke kodutööd teha. Soojenduseks järgmisele nädalale külastasid meie õpilased sel kolmapäeval Tallinnas möödunud suvel avatud fotokunstikeskust Fotografiska, kus praegu saab näha Alison Jacksoni näitust „Tõde on surnud“.

Kunstnik püüab oma realistlikena näivate piltidega nihutada piire selle vahel, mis on tõeline ja mis pelgalt inimeste enda fantaasia. Me oleme tänapäeval valmis tõeks pidama igat fotot või uudisnuppu, mis sekundiks või paariks meie ekraanile ilmub, et sealt järgmise näpuvibutusega kaduda. Alison Jackson tahabki oma näitusega meile näidata, kui raske on tänapäeva maailmas veel midagi usaldada ja kui lihtne on tegelikult meid eksiteele viia. Natuke oranži värvi ja üks sassis blond parukas ning president Trump seisabki teie ees. Meie ülesandeks jääb nüüd tõelisel ja valel Trumpil vahet teha. See võib natuke rohkem aega võtta, kui paar sekundit. Kuid tõde on seda väärt!

Nüüd on soojendus järgmiseks nädalaks tehtud ning aeg asuda kohvreid pakkima, et esmaspäeval juba projektinädalaga algust teha!

Stay tuned!


No comments:

Post a Comment