Wednesday, January 16, 2019

SDDS neljas päev - inimõigused ja Kreeka väärikas ajalugu

Kõigepealt on meil rõõm teiega jagada tänase päeva pilti!


Iga hommik algab kogu kooliperele kohustliku kogunemisega kooliõuel. Loetakse ette lühike palvus, seejärel antakse infot eelseisva koolipäeva kohta.



Nüüd aga programmi juurde. Tänane päev oli jagatud kaheks. Ennelõunal viis Kreeka ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Tasos läbi inimõiguste tunni. Saime teada inimõiguste kujunemise ajaloo kuni ÜRO inimõiguste deklaratsiooni loomiseni 1948. aastal. Ülddeklaratsioon sätestab 30 artiklit. Vaatasime ja arutlesime üheskoos videosid - Mis on inimõigused? ja Inimõigused artiklite kaupa. Oli huvitav koosõppimine.

Seejärel esitlesid kõik koolid eelnevalt ettevalmistatud esitlused oma riigi demokraatiast ja jätkusuutlikkusest.






Pärastlõunal viis buss meid 12. km kaugusele Vergina külakesse.  See koht on tuntud ajaloohuvilistele turistidele, sest just seal asub kuningliku hauakambri muuseum.  Kogu piirkonna arheoloogiline ala kuulub Unesco maailmapärandi nimistusse. Üks leitud hauakambritest kuulub Philippos II Makedoonia kuningale, kes on meile ehk paremini tuntud kui Aleksander Suure isa.



Turiste ahvatlesid suveniiride poed, rõõmsat elevust aga ringijalutavad rahumeelsed koerad.


Neljapäev on koolivaba päev, sest on Püha Antoniuse püha. Meie teame 17. jaanuarit tõnisepäevana. Igal Kreeka linnal ja külal on oma kaitsepühak. Veroia linna kaitsepühak on just nimelt Püha Antonius, tähtsa päeva puhul antakse Veroias kõigile vaba päev.

Õhtupoolikul toimus kohalikus Püha Antoniuse kirikus jumalateenistus, kiriku ümber peeti laata ja pakuti laadakraami ning laadatoitu.







Kalinihta!


No comments:

Post a Comment