Tuesday, January 15, 2019

SDDS kolmas reisipäev - Solidaarselt "Kalimera"! (Viktoria)

Päev algas meil kreeka keele tunniga, kus õppisime ütlema jah, ei ja tere. Samuti ka küsima üksteise nime ja kuidas meil läheb. Naljakas oli kuulda, et "kala" tahendab kreeka keeles OK.






Peale tundi läksime Thessalonikisse. Sõit sinna kestis umbes tund aega, selle ajal lahutati meie meeli laulmisega. 


Esimene koht, kus käisime oli kirik nimega Rotonda. Tuli välja, et see on ainult teisipäeviti kinni, aga meile tehti erand ja meid lasti sisse. Vanasti oli see olnud moslemite mošee, mis on nüüd muudetud kristlikuks kirikuks. 




Peale seda läksime me Galeriuse kaarte juurde, kus oli palju tuvisid. 


Teepeale jäi ka Navarino väljak, kus nägime vanade Kreeka majade varemeid. 

Käisime ka "Valge Tornis" mis on nii-öelda Kreeka Eiffeli torn. Kui me torni tippu jõudsime, oli seal väga tuuline ja pidime vaatama, et sallid merre ei lendaks. Kui olime tornist alla tulnud, jalutasime mööda mere äärt ja nautisime päikselist ilma. Üle lahe oli näha ka uduselt Olümpose mäge







Jalutusega jõudsime välja Aristotelese väljakule, kus meile anti tund aega vaba aega.


Selle ajaga jõudsime süüa Kreeka toitu nimega Souvlaki, mille kohta ütles üks Kreeka tüdruk, et kui sa oled seda söönud, siis sa ei taha enam midagi muud süüa. Toit ise oli umbes sama maitsega mis  šašlõkk.

Järgmisena käisime kohvikus ja jõime kakaod ja peale seda me kahjuks rohkem teha ei jõudnud, sest pidime kogunema ja liikuma edasi Ecopolisesse, mis on vabatahtlike organisatsioon, mis töötab keskkonna jätkusuutlikuse ja heategevusega, et pagulased ja kodutud saaksid abi. Seal rääkisime MTÜ-dest ja tegime grupitööd erinevate keskkonna probleemide ja nende lahenduste kohta. 










Peale seda oli kell juba viis ja me hakkasime tagasi koju liikuma. Kui me bussist maha tulime, tegi mulle minu võõrustaja Vicky väikese lisa ekskursiooni ja rääkis mulle, et Veroias on 72 kirikut ja ühe kirikupüha pärast jääb neljapäeval neil kool ära. 

Kui me korterisse sisse jalutasime, olid meie jalad väga väsinud ja telefon andis ka märku, et oleme täna kõndinud 10000 sammu.

Kalinihta!



Viktoria

No comments:

Post a Comment