Sunday, January 13, 2019

Rahvusvaheline koostöö viib õpilased Kreekasse

2018. aasta sügisel algas Demokraatia-suunaline projekt (lühend: SDDS) Erasmus+ rahvusvahelise hariduskoostöö raames. 
Esimese tegevusena loodi projektile logo. Konkursil said osaleda kõik huvilised partnerkoolidest Soomest, Kreekast, Portugalist ning Eestist.

Kõiki projektikonkursile laekunud töid saab näha SDDS veebilehel

13.-19. jaanuaril 2019 toimub esimene projektikohtumine kõigi partnerkoolide osavõtul ja sedapuhku saadakse kokku Kreekas, demokraatia sünnimaal.
Veria on väikene 5000 elanikuga linnake Thessalonikist lääne pool. Visitgreece.gr leht annab aimu linnakese imposantsest ajaloost. Pühapäeva pärastlõunal tervitas meid Thessalonikis ere päikesepaiste, kuigi põllud olid mattunud lumekirme alla. Kuulsime, et lume ja jää tõttu on kohalik kool olnud mõnda aega suletud. Sellist olukorda ei tule just tihti ette. Esmaspäeval on kool siiski avatud, sest külalised on saabunud ja algamas rahvusvaheline projektinädal.

Kuusalu koolist sõitis Kreekasse seitse õpilast, kes valiti välja 8.- 9. klassidest. Kes seekord reisiseltskonda ei mahtunud, saab võimaluse kandideerida juba järgmistel õpilasreisidel. 

Alustasime oma teekonda Tallinna lennujaamast varavalges. 



Ümberistumisega Viinis maandusime pärastlõunal Thessalonikis, kus kohtusime Portugali ja Soome gruppidega. Koos sõitsime bussiga Veriasse, et sealsel peaväljakul näha esimest korda silmast-silma võõrustajaid peresid. 




Omavaheline kontakt interneti vahendusel oli alanud juba mõni aeg enne reisi algust. Seepärast leidsid külalised ja pered üksteist kiiresti üles niipea, kui buss uksed avas ja elevil soomlased, portugallased ja eestlased välja lasi. 

Oligi aeg minna õhtustama, iga õpilane oma uue perega eelolevaks nädalaks. 


Esmaspäeva alustame koolis projektinädala ametliku avamisega.

Projektinädala programmiga saab tutvuda SDDS veebilehel

No comments:

Post a Comment