Friday, January 18, 2019

SDDS kuues päev - kokkuvõtete tegemise aeg (Kaspar)

Tänast päeva alustasime kooli minekuga, kus pidime kohe kuuesed grupid moodustama, mis koosnesid kolmest kreeklasest, ühest eestlasest, ühest soomlasest ja ühest portugaallasest. Pidime tegema hommikul esitluse, kokkuvõtte kõikidest kohtadest, kus käisime ja kuidas need olid seotud meie teemaga. Igal grupil oli erinev teema, mille kohta esitlus teha. Kui kõigil oli esitlus valmis saanud, tuli see ette kanda kooli raamatukogus. Kõik said hästi hakkama.

Pärast esitlusi läksime kreeka restorani. Miskipärast said pooled õpilased erinevat sööki kui teised.  Mõndadel oli šašlõkk riisiga ja mõnel kotlet riisiga. Samal ajal bänd mängis muusikat ja enamus rahvast tantsis.





Jätsime hüvasti soomlastega, kelle lennuk väljub varahommikul, mispärast nad sõitsid juba õhtul Thessalonikisse. Pärast sööki sõitsime bussiga tagasi oma kodudesse ning puhkasime poolteist tundi.


Õhtul saime kõik oma gruppidega kokku, mängisime paar lauamängu ja kaardimängu, igaüks tellis endale enda maitsemeelele vastava joogi.
Kui mängud mängitud, läksime poistega baari sööma šašlõki tortillasid :D. Kõhud täis, liikusime edasi ühte parki, kus oli vaade tervele Veria linnale. Tegime paar pilti, enamus läksid siis laiali kodudesse.  Ajasime veel natuke juttu, kõndides Antoni ja Georgi sõpradega kodu poole. 





Hüvastijätt oli kõige kurvem, kuna oleks tahtnud rohkem aega veeta nende sõpradega.

Kaspar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Esteetiliselt nauditav!" võttis tänase õpilaste ühistöö kokku kreeka ühiskonnaõpetuse õpetaja, väärikas eas pedagoog mr Tassos.

Nädal põnevaid tegevusi ja koosõppimisi on läbi saamas, sestap koguneti koolimajja tavapärasel ajal kell pool üheksa hommikul. Kuid seekord jaguneti seitsmesse gruppi. Projekti koordinaator Ana Maria koos kreeka inglise keele õpetaja Elenaga tutvustasid tööülesandeid. Iga grupp võttis nädala kokku erinevalt, keskendudes demokraatiale, jätkusuutlikkusele ja keskkonnale.













Farewell dinner - meie projektinädala viimane ühine tegevus. Kreeklaste külalislahkus ja sõbralikkus on võrratu. Kreeka toit, muusika ja tants - need emotsioonid võtame endiga kaasa ja meenutame veel kaua.








Uute kohtumisteni juba järgmistel SDDS reisidel!
Maikuus võõrustab projektipartnereid Soome.



Piia ja Kai

No comments:

Post a Comment