Wednesday, April 25, 2018

Saame tuttavaks - elu on lill (K. 25.04)


Teine päev

Ärkasime hommikul kell 7.00 kauni päikesepaistega. Tegime hommikused ettevalmistused ja suundusime hotelli all asuvasse söögikohta, kus saime nautida lihtsat, kuid maitsvat hommikusööki.
Saime valida hommikul valmistatud saiale peale vajalikku, nendeks olid: juust, sink või itaaliapärane salaami. Magusaks oli sai nutellaga. Kõigele saime kõrvale valida kohvi, tee, kakao ja sidrunimaitselise vee vahel. Kui isu sai kinnitatud, suundusime tagasi tubadesse. Tegime korda voodid ja 8.30 ootas meid Krk'i kooli 2 õpilast Valerija ja Blanka, tüdrukud olid kohe seltsivad.


Alustasime nende juhtimisel teed kooli poole, tegime seda küll veidikese ringiga, et näha väikest „sneek peeki“ Krk'i linnast. Kooli jõudes võeti meid vastu väga soojalt ja tervitati südamliku, projektikaaslaste poolt korraldatatud kontserdiga.





Meile esitati mitu klaveri ja kahe kitarriga saadetud laulu. Märkasime, et sellega oli tõsiselt vaeva nähtud. Edasi suundusime kooli esimesel korrusel asuvasse klassi, kus tutvusime meid võõrustavad klassiga.
Siim alustas meie riigi tutvustamisega, tema esitlus oli üles ehitatud väga humoorikalt.


Vaatasime Joosep Agu filmitud ning Kaileeni, Merilyni, Elina ja Liisa meisterdatud videoklippi, mis tutvustas meie kooli. Andsime teatepulga edasi meie horvaatidest sõpradele, kes rääkisid lähemalt nende riigist.



Saime juua ja süüa meile eraldatud laual limonaadide ja vahvlite näol. Meile anti kauaoodatud wifi parool ning hakkasime mängima Horvaatia kohta koostatud kahooti. Auhinnaks esimesele kohale oli kommikarp, võitjateks osutusid Siim ja Raigo.

Mõtlesime, et kooli tuletõrje alarm hakkas tööle, kuid see heli oli hoopis kooli vahetunni kell. Pärast ehmatust pidime tõusma püsti ning ennast tutvustama, ja saime ühtlasi teada enda klassi ja horvaatide huvide kohta.




Hiljem suundusime õue, kus meile viidi läbi nö „ice breaking“ (jäälõhkumis) ja "team-building" (meeskonna) mängud. Saime lähemalt tutvuda meie võõrustajatega.




Pärast mänge läksime päikese käest varju, kus asuvas kioskis valmistati meile itaaliapärane seenepitsa. Seda mugides kuulasime horvaatide poolt lastud laule, saime nendega veelgi rohkem sõpradeks. Kui märkasime, et meil on võõrustajadega sama muusikamaitse, siis lasid nemad meid pulti ja tegime neile vastupidist.







Pärast lõunapausi tegime klassi korda ja hakkasime alustama rännakut vanalinna, kus meile tutuvustati igivana, Vana-Rooma aegset katedraali ning Frankopanski Kastelit, meie sõbrad rääkisid selle ajaloost. 


Nägime Krk-i peatänavaid, nende ristumisi. Silmasime eemal jäätisekohvikut, kuhu läksimegi jäätist  ostma. Liikusime edasi kõrval asuvasse parki, kus nautisime meelepäraselt valitud jäätist. Horvaadid rääkisid meile Krk'i parimatest kohvikutest. Leppisime nendega kokku, et saame õhtul kokku ning jagame muljeid. Pärast seda oli meil kuni 19:30 vaba aega, kus käisime väiksema grupiga ujumas.





Päevaülevaate kirjutasid Sanna ja Liisa

No comments:

Post a Comment