Monday, May 16, 2016

16.05 - Tere tulemast! Saame tuttavaks!

Erasmus+ kaasava hariduse esimene projektipäev Kuusalus „Tere tulemast! Saame tuttavaks!“
Kui külalised kaugelt Rumeeniast, Türgist, Slovakkiast, Itaaliast, Leedust ja UK-st 16. mai hommikul Kuusalusse jõudsid olid tunnid juba alanud.
Pealtnäha tavalist koolipäeva saatis aga tavapärasest erinev ootusärevus. Nii suurt hulka külalisi, kokku 56(!), võõrustada ei ole võimalik ilma suurepärase koostööta.
Õpetaja Anu sõitis hommikul vara Tallinnasse, et külalistele juba Tallinnas suur ja südamlik tere tulemast öelda. Kell 10 jõudsidki kõik rõõmsalt Kuusalusse ja esimene projektipäev Kuusalu Keskkoolis võis alata.
Tere tulemast kontsert aulas algas 5.-7. klasside õpilaste vaimustushüüetega, kui külalised saali sisenesid. Mudilaskoori, rahvatantsurühmade, lastekoori, poiste ansambli, noortekoori ja JJ-street tantsugrupi esinemine pani aga meie külalised vaimustusest õhkama. Kuusalu vallavalitsuse esindus eesotsas vallavanem Urmas Kirtsiga tervitasid tervituskõne ja meenetega.
Pärast pidulikku algust võtsid ohjad üle Leedu treenerid Liudas ja Andrius, kes püüdsid läbi erinevate tegevuste lapsi üksteisega suhtlema õhutada. See kõik möödus kiirelt ja juba leidsimegi end kooli sööklast lõunat söömast. Nagu teada, on toidul võõrustamisel oluline roll mängida. Meie esialgne hirm, kuidas külalised eestipärast toitu vastu võtavad, sai kiirelt maha võetud. Toit oli maitsev ja toitev. Suur aitäh meie suurepärastele kokkadele ja abilistele!
Pealelõunane aeg kulus Itaalia, Türgi ja Eesti sportmängude tutvustamisele ja mängimisele kooli staadionil. Vaevalt sai mängutuurid üles võetud, kui tuli juba hakata tagasisidet andma ja bussi peale minema, et Tallinnasse sõita. Kuid ehedad emotsioonid ja rõõm koostegutsemisest saatsid meid terve päeva vältel. Las räägivad pildid, sest need räägivad rohkem kui tuhat sõna.
Kui nüüd korraks koostöö juurde tagasi tulla, siis neid inimesi, kes tänase päeva õnnestumisse panustasid, oli sadu! Kõiki siia kirja panna ei julgegi, sest siis ei või kindel olla, kas ikka kõik saavad mainitud. Uskuge või mitte, aga meie koolipere on parim tiim, kellega selliseid suuri ja olulisi projekte ellu viia! Seega suur-suur-suur ja siiras tänu kooliperele ja headele koostööpartneritele! Vaid üheskoos suudame!
Join us, support me!
Fotogaleriid asuvad Kuusalu keskkooli Facebooki lehel
https://www.facebook.com/kuusalukk/

 

No comments:

Post a Comment