Wednesday, November 13, 2019

Matemaatikanädal Itaalias. Teisipäev

Õpilasreisi kolmanda päeva kokkuvõte 12.11, teisipäev. Autor Kaarel 7. kl
------------------------------------------------------------------------------------------


Kolmandal päeval ärkasime kell 7.45, et minna sööma toitvat hommikusööki. 
Peale sööki läksime kooli, kus mina, Ruta ja õpetaja Pille käisime matemaatika tunnis, inglise keele tunnis käisid Kaspar, Kärt ning õpetaja Kai ja geograafia tunnis käisid Triina ja Ardo. 








Matemaatika tunni teemaks oli ringi ümbermõõt. Itaalia koolisüsteemis õpivad erivajadustega õpilased koos teistega. Siis mängisime kabet ja omamoodi bingot. Sain bingomängus kaks võitu. 

Edasi läksime lõunale, sõime pastat. Peale lõunat suundusime linnaekskursioonile, mis nihkus mõnevõrra edasi seoses vihmasajuga. Kõigepealt käisime arheoloogiamuuseumis, kus me nägime palju vanu üleskaevatud esemeid (nt potid, ehted, relvad jne) ning paar väljakaevatud luustikku. 








Pärast seda läksime Püha Maarja katedraali, mis jättis meile võimsa mulje. Edasi viidi meid väiksesse poodi, kus meile anti maitsta kohalikku kommitehase toodangut, nende põhitoodang on lagrits. Siis läksime raekotta, nägime tube kus töötab linnapea, kes on ise ka kohaliku gümnaasiumi matemaatikaõpetaja. 



Siis saime ka teada, et Aadria meri on oma nime saanud selle linna – Atri järgi. Me nägime ka maaalust vanglat, mis asus raekoja all. Jalutasime veel ka õhtuses valgustatud linnas. Siis õhtusöök ning tagasi hotelli.


No comments:

Post a Comment