Wednesday, November 6, 2019

Erasmus+: Portugali reisi 3.päev

5. november

Jaagup kirjutab:

Teisipäeval käisime Lissaboni avastamas. Bussis jagati meile töölehed, mida pidime täitma tänavakunstituuril ja hiljem Lissabonis.
Kõigepealt vaatasime ühes immigrantide naabruskonnas tänavakunsti. Märkisin ära ka mõne huvitava pildi n.ö. loo.


5 aastat tagasi ei tulnud siia naabrusesse keegi sisse ega läinud välja, sest seal elavad aafrikast tulnud inimesed. Ja kui inimene tahtis kusagil tööd, pidi ta valetama kus ta elas, aga nüüd enam ole vaja. Ehk siis mida autor selle pildi kohta tahtis öelda on see, et kui enne me pidime kandma maski siis nüüd ei pea.


See pilt  ütleb meile, et enne kui me tahame muuta maailma, peame muutma iseennast. 

Lõunal saime süüa endale kaasa pakitud toitu ja käisime ka kaubanduskeskuses. 

Hiljem saime veel oma võõrustajatega linna peal käia ja jätkasime töölehe täitmist. Meile näidati näiteks kirikut, samuti juhtusime kohvi- ja toidupoodi ning ka meenete poodi. 

Peale seda läksime bussi peale ja paljudel oli võimalus jääda Lissaboni. Mina, Eliisa, Rosiine, Maribel ja Juuli jäime oma võõrustajatega sinna. Me saime sõita metrooga ja nautida õhtusööki ühes ilusas restoranis. Sinna jõudmine oli üsna pikk rännak, sest käisime enne veel mitmeid restorane läbi, aga need olid kas täis või oli koht reserveeritud. Meil oli õhtusöögil väga lõbus ja tore olla. Koju jõudes läksin kohe magama, sest pikk päev oli selja taga ja teine veel ees.

Ootamatu sõnum Lissaboni eeslinnast

No comments:

Post a Comment