Thursday, November 7, 2019

Erasmus+: Portugali reisi 5. päev

7. november

Eliisa kirjutab:

Täna hommikul saime kauem magada kuna pidime kohtuma Mafra palees natuke hiljem kui eelnevatel hommikutel kooli juures. Grupp sai kokku palee ees kus me läksime koos sisse. Meid jagati kaheks - ühes rühmas olid portugaallased, kes meid võõrustavad (nende tuur oli portugali keeles) ning teises grupis olime meie ehk eestlased, kreeklased ning soomlased. 
Tuur oli põnev aga giid läks nii ruttu eest ära ja palee oli suur, seega me korra eksisime isegi ära. 
Palees elasid kuningas ja kuninganna suviti. Seal oli ka mungaklooster ja kirik, kus on 6 orelit. Kuulsin ühte poissi ütlemas, et seal toimuvad orelikontserdid. Tube oli palju, üks oli täis erinevaid loomasarvi ja oli ka muusikatuba kollase mööbliga. Raamatukogu pakkus kõigile kõige rohkem huvi. Raamatud olid tõesti vanad ja riiuleid oli väga palju. Vahva oli ka see, et näitlejad mängisid kunagi lossis elanud isikuid. 


 Palee raamatukogus oli tunne nagu oleks Sigatüüka koolis

 
Täitsa tore kamp

 Palee kirik

 Üks kuuest orelist kirikus

 
Kuninga vannituba

 Kuninga nöopesu kauss

 Vabatahtlikud näitlejad kostüümides

Vaade palee aknast - kauguses paistab ookean

 Muusikatuba

 Salong

 
Jahitoa lamp

 
Trofeed jahitoa seinal

 Jahitoa mööbel

 
 Palee siseõu

Peale paleekülastust sõime lossi kõrval pargis oma lõunat, mille pered olid oma külalistele kaasa pannud. Seal pargis oli palju purskkaeve ja seal olid ka linnud puuris. 


Pargile väga lähedal oli koht nimega Ratart, kus me rahvusvaheliste gruppidega saime kätte tekstid Josè Saramago novellist “Baltasar ja Blimunda”. Meile anti aega 2,5h et teksti põhjal teha pildid, video või näidend, mille me homme peame teistele esitama. 





Kes oli oma etteaste valmis saanud sai minna oma võõrustajaga koju. Mina, Jaagup ja meie võõrustajad  käisime poes ja siis läksime ühe portugali poisi poole.Sõime snäkke ja mängisime kaarte.

No comments:

Post a Comment