Thursday, May 19, 2016

19.05 - Discgolf Kõrvemaal

Neljas päev algas taas sooja päikesepaistega, mis meid kõiki siiralt rõõmustas. Oleme ju terve nädala nalja visanud, et kõige suurem osa selle projekti eelarvest on kulunud ilmataadile tasumiseks.
Külalised startisid Tallinnast koos maailma parima Hansabussi bussijuhiga ja Eesti tiim Kuusalust koos õpetajate Raili, Maria ja Sergoga.
Kõrvemaa oli meid ootamas. Kulus mõnevõrra aega gruppide moodustamisele ja mängu reeglite tutvustamisele ning peagi sai mäng alata. Pärast tänast teavad oluliselt suurem hulk itaallasi, türklasi, rumeenlasi ja slovaklasi, mis asi on discgolf. See mäng jättis paljudele kustumatu mälestuse.
Mänguaeg kulus kiirelt ja juba oligi aeg lõunat süüa.
Kõrvemaa kokad pakkusid meile täna guljaśśi kartulite ja salatiga ning magusroaks kohupiima kooki. Kas see oli nüüd värske õhk, läbikõmbitud kilomeetrid või hoopis juba tuttavaks saanud eestipärased maitsed, kuid toit kadus laudadelt imekiirelt.
Siis saabus aeg, kus meie instruktor kuulutas välja iga tiimi võitjad. Ja selgus, et discgolfis on parimad Türgi ja Eesti mängijad.
Eriliseks sündmuseks kujunes täna ka ilusate siniste T-särkide saabumine, millel projekti logo ja seljal kiri "Join us, support me". Külalised olid siiralt üllatunud ja tänulikud nii vahva kingituse eest. Sinistesse särkidesse sai riietatud eranditult kõik ja nii saime rõõmsalt taevasinise ühispildi.
Päeva viimases osas esitlesid kõik eilsed tiimid oma loodud rahvusvahelist mängu. Selleks olid 5 eri riikide esindajatest moodustatud tiimi saanud loosiga valida vahendid ja liikumisviisi.
Siinkohal ongi paslik üles tähendada, millega loos tiime üllatas:
I tiim (kapten Argo, Eesti): liikumisviisiks kükakil, vahenditeks 3 palli ja 2 rõngast
II tiim (kapten Kristin, Eesti): liikumisviisiks ühel jalal, vahenditeks 8 linikut ja 8 rõngast
III tiim (kapten Karina, Rumeenia): liikumisviisiks 4 jalal, vahendiks taldrik
IV tiim (kapten Yavuz, Türgi): liikumisviisiks paaris, vahenditeks 5 nööri, 3 koonust ja 1 pall
V tiim (kapten Nils, Eesti): liikumisviisiks vähikõnd, vahenditeks tennisepallid
Kõik tiimid tutvustasid oma mänge ja Sergo abil said need kõik ka üles filmitud.
Natuke aega tagasisideks ja nii see päev otsa saigi.
Väga paljudele meeldis tänasest päevast kõige enam discgolf, aga ka tiimide loodud uued mängud, tiimitöö, lõunasöök ja meie imelised metsad.
Oleme leidnud uusi sõpru, häid ideid, taasavastanud Eestimaa imelist loodust ja tundnud ehedaid emotsioone. Peagi on juba nädal möödunud uute sõprade saabumisest. Nii mõnigi keeraks kella seisma, et neid toredad hetked saaks veel kesta. Hoiame ja hindame neid hetki kõrgel

No comments:

Post a Comment