Friday, February 17, 2017

Huntzz ja teised nutikad maastikumängud

Eelmises postituses oli juttu Geopeitusest, aga lisaks Geocaching' appile on olemas veel mitmeid teisi põnevaid rakendusi. Üks neist on eestlaste endi loodud Loquiz, mida oleme ka Kuusalu kooliski juba mänginud. 

Teine on Huntzz - treasure everywhere. Ka selle mängu puhul on vaja kõigepealt tõmmata app oma nutiseadmesse, mängimiseks on vaja lülitada sisse GPS. Kui Geopeitus põhineb erinevas suuruses ja formaadis aarete otsimisel, siis Huntzz'i puhul on otsimine vaid üks osa mängust. Nii nagu Loquiz'i puhul, saab ka selles keskkonna õpetaja ise koostada oma õpilastele sobivaima marsruudi ja küsimused. Huntzz'i puhul meeldis meile eriti see, et kui küsimusele oli õige vastus leitud, sai täiendavalt juurde lugeda õpetaja poolt ettevalmistatatud infot sama teema kohta. Siin võib muidugi kahelda, kas õpilased ikka tahavad täiendavat õppeotstarbelist teksti juude lugeda, eriti kui mängus on võistlus esikoha peale. Kui peale finišijoone ületamist aga esitada paar kontrollküsimust, mis samuti loevad punktiarvestuses, siis on lastel piisav motivatsioon võtta see aeg ja lugeda:)

Geopeitus ja Huntzz on mõlemad oma olemuselt interaktiivsed maastikumängud, neist viimatimainit sobib paremini õppeotstarbeliseks tegevuseks.







No comments:

Post a Comment