Tuesday, April 30, 2019

Vaimne Tervis saab hoitud päikeselises Portugalis

Oleme kenasti päikeseliselt sooja Portugali kohale jõudnud ja Vaimse tervise hoidmisele pühendatud projektinädal on alanud. Nädala jooksul osalevad õpilased erinevates tegevustes. Meie võõrustaja portugali kooli üks õppesuundi on sport, ning veelgi täpsemalt veespordi alad. Seega sai nädala fookuseks üsna loomulikult võetud vesi ja liikumine.

Mariella sissekanne pühapäevast:
Täna algas meie sõit Portugali. Esimene lend oli Tallin - Helsingi  suunal.  Kuna meil oli päevane lend, saime reisiseltskonnaga kella 13 paiku lennujaamas kokku. Esimene lend läks hästi - 30 minutit õhus tundus piisavalt ühike ja turvaline.

Helsingis ootasime kaks ja pool tundi meie järgmist lendu. Ajaviiteks käisime poodides, mängisime kaarte ja sõime. Võrreldes Eesti lennujaamaga oli seal kõik kallim, burgeri einet alla 6 euro ei saanud :).
Portugali lend oli juba pikem. Viie lennutunni sees jõudsime magada, füüsikat ja matemaatikat õppida, kaarte mängida ja süüa. Istusime avariiväljapääsu ukse juures, seega oli meil jalgadel palju ruumi ;)



Ainuke miinus selle juures oli see, et ilusat päikeseloojangut me nautida ei saanudki. Portugali aja järgi kell 9 õhtul jõudsime kohale, Eesti aja järgi siis kell 11. Kohtusime prantslastega ja hakkasime kõik sõitma oma perede juurde, kus on meie kodu uuel nädalal.
Sõit Montemor-o-Velhosse kestis kaks tundi.


Jani sissekanne esmaspäevast:
Ärkasin üles kell 07.05. Hommikusöögi oli valmistanud pereema. Hommikusöögiks oli toekas võileib, mille kõrvale pakuti kodus valmistatud apelsinimahla. Et kooli saada, oli vaja kõndida naabri maja juurde ning naaber viis meid kooli.
Peale koolipäeva lõppu viis minu ja Eduardo koju ta vanaisa. Kodus rääkisime perega portugali ja eesti traditsioonidest. Pereema ja Eduardo näitasid mulle oma koduloomi. Neil on aias koerad, kanad, jänesed, vutid, üks siga ja kilpkonn. Õhtul vaatasime Eduardo ja tema vennaga telekat. Õhtusöök oli maitsev ja sõin Montemo-O-Velho riisi,  mis on maailma üks kõige maitsvamaid riisisorte. Pereliikmetega saan suhelda peamiselt Eduardo kaudu. Kell 22.30 läksime magama.


-----------------

Jätkub ...... :)



No comments:

Post a Comment