Thursday, February 11, 2016

Nordplus projekti ettevalmistav kohtumine Oslos

Jaanuari lõpus käisid matemaatikaõpetaja Tiina ja projektijuht Piia Nordplus Juniori ettevalmistaval kohtumisel, mis toimus Nesoddeni keskkoolis, Oslos, Norras - ühe planeeritava partnerkooli, Føroya Studentaskúli og HF Skeið juures. Oslosse saabusis ka teise partnerkooli esindajad -  Fääri saartelt, Torshavn'ist. Seosees uue koolimaja ehitusega vahetab Fääri kool oma nime - uus nimi "Glasir" - Tórshavn College" on ammutanud inspiratsiooni Skandinaavia mütoloogiast.

Planeeritav Nordplus projekt on mõeldud gümnaasiumi noortele. Koolis hetkel käimasolev projekt  Leedu kooliga on üheaastane ja seepärast töötab kooli meeskond selle nimel, et ka järgnevatel õppeaastatel (2016-2019) oleks kooli gümnaasiumiastmesse jõudnud noortel võimalust suhelda oma eakaaslastega väljaspool Eestit.


Planeeritava projekti teema hõlmab sarnasusi ja erinevusi. Nii inimeste, kogukonna kui rahvuste ja riikide tasanditel. Konkreetsed tegevused on jagatud kolme valdkonda - sport, muusika, keel & kirjandus.

Projektikohtumise käigus tutvusime Nesoddeni koolimajaga ning õppetöö korraldusega. Leidsime huvitavaid nüansse, mida saaksime oma kooli üle tuua. 

Näiteks on üks väga huvitav ettevõtmine nn.õpiabi. See toimub kord nädalas kooliraamatukogu ruumides. Kohal on paar õpetajat ja mõned õpilased, kes aitavad õpiabisse tulnud õpilasi. Kõik toimub vabatahtlikkuse põhimõttel, roteeruvana, samas kindlate kokkulepete alusel. Kooli poolt pakutakse vett/teed & küpsiseid, et õppimine sujuks ja aju saaks energiat!

Nesoddeni kool asub poolsaarel, seepärast peavad Oslos elavad õpilased kasutama igapäevaseks kooliminekuks praami, mis viib üle Oslofjordi.
  
 Kool näeb välja selline:

Leitud asjade nurk:

Hetk nõupidamiselt:

Fääri saared näitavad fotot oma koolimajast "Glasir", mida alles ehitakse ja mis valmib 2017.a:

Siin on videoülevaade sellest täiesti uue kontseptsiooniga koolimajast:


 Õpetaja Tiina tegi teretutvust kohalike trollidega:

Meeleolu loomiseks lisasime siia mõned videod:

" 5 things to love & hate in Oslo, Norway!"

"Faroe Islands - unspoiled, unexplored, unbelievable"


Ja veel inspiratsioonivideoid Fääri saartelt!




No comments:

Post a Comment