Tuesday, April 24, 2018

"Move2Learn, Learn2Move" - 11.klass võidureisil Horvaatias (T, 24.04)



24. märts, 2018
Esimene reisipäev

Ongi käes, sõit Horvaatiasse. Reis, mida me oleme pikisilmi oodanud juba septembri lõpust alates sellest ajast, kui kuulsime, et olime võitnud Move2Learn, Learn2Move konkursil. Auhinnaks olid reisipiletid projektipartneri, Krk saarel asuva kooli juurde.

Reis algas hommikul kell kolm Kolgast, buss suundus sealt Kuusalu poole ning korjas peale üksjagu õpilasi, kel kõigil silmad säramas, vaatamata varastele hommikutundidele. Läbi varahommikuse uduloori sõitsime vaikse jutuvadina saatel Tallinna lennujaama, kust algas meie reis.



Esimese lennuga sõitsime Frankfurti, kus me pidime ümber istuma järgmisele lennule Horvaatiasse, Zagrebisse. Lennusõidud möödusid probleemideta. 





Zagrebisse jõudes olid kõigi kõhud tühjad ning läksime kohvikusse La Štruk sööma. Meile serveeriti seal selle Horvaatia piirkonna rahvustoitu, mis meenutas lasanje lehtede ja kodujuustu vormi. 


Sealt edasi läksid meie klassi teed lahku. Esimene grupp läks 15.30 bussi peale ja teine grupp alles 17.30. Sõit Zagrebist Krk’i kestis neli tundi, selle sisse mahtus kaks vahepeatust, kus sai tualetis käia ning jalga sirutada.


Ühes vahepeatuses, Rijekas, said õpilased proovida kohalikku pitsat, mis oli mitmete sõnul parim pitsa, mida söödud on. Pitsasid mugides,sõitsime läbi mägede ja hingematvalt kauni maastiku vahel oma lõpp-punkti Krk linnakesse, kus ootas meid ees vastuvõtva kooli õpetaja Gordija.  Ta juhatas meid meie ajutisse kodusse, MaritimGuest House’i. Seejärel jagati ära toad ning anti võimalus end sisse sättida. 20.30 ootas meid õhtusöök, mis oli väga maitsev. Buffet' menüü sisaldas risotot mereandidega, pastat tomati-hakklihakastmega, värsket salatit ning lavaši-laadset saia.


Pärast õhtusööki sai igaüks võimaluse vaadata ringi ning teha omi asju, mitmed merelembelised õpilased seadsid sammud otsejoones mere äärde, et proovida ise järgi Vahemere soolast merevett. Mõned õpilased läksid vastu teisele grupile, kes jõudsid hilisema bussiga. Ülejäänud õpilased läksid tutvuma omapärase arhitektuuri ning kauni loodusmaastikuga. Üldmuljed on head ja nii mõnelgi hetkel võib kuulda kedagi hüüdmas: „Vaata seda!“ või „Nii kaunis!“. Jääme ootama põnevusega järgnevaid päevi.


Gätriin



No comments:

Post a Comment