Thursday, September 28, 2017

Brüssel - 3.päev 27.09

Kolmapäeva hommik algas kiirkõnniga. Teel möödusime kuningalossist. Paljudele tuli üllatuseks, et Belgia on kuningriik. Valitseja Philippe I nime teati veel vähem.




J
Jõudsime Majandus- ja sotsiaalkomitee hooneni. Seal tuli meil tükk aega oodata. Üsna pea selgus ka põhjus - majas toimus evakueerimisõppus. Kaspar küsis seepeale, kas see ongi rahvusvaheline õppuste päev, sest olime just teada saanud, et ka Kuusalu koolis toimus evakuatsiooniõppus :)



Peagi algas konverents teemal "Multikultuurne (töö)-keskkond". Konverentsi kokkuvõtteks saame nentida tuntud tõde, et keeli tuleb õppida, targaks tuleb saada ning seeläbi luua endale soodsad tingimused heaks töökohaks. Brüssel on ideaalne töökoht neile, kes oskavad mitmeid keeli ning kellele meeldib töötada rahvusvahelises keskkonnas.

Õpilased on tublid, viisakad ning arukad. Esitatakse küsimusi ja kuulatakse esinejad. Siiski on sellised pikad konverentside päevad 12-14-aastastele lastele raske jälgida. Igal kohtumisel mõnes EL institutsioonis räägitakse pikalt ka EL struktuuridest. 


Peale lõunat külastati Belgia Kuninglikku Muuseumi. Mõnus vaheldus päeva esimesele poolele. Muuseumi giidi jaksati huviga kuulata!

Rauast puud spioneerimiseks




Esimesed tankid I maailmasõjas
Peale muuseumi külastust oli mõnus sinitaevast vaadelda.

Söökidest. Hinnad on siin kallid. Lastel on kõhud siiski täis ja nad on saanud maitsta erinevaid sööke - pitsat, hamburgerit, aga ka praade. Ja loomulikult jäätist ning kuulsaid belgia vahvleid. 


No comments:

Post a Comment